Nyilas baba

Mivel természetem kíváncsi, és az asztrológia (és más is) bebizonyította nekem hogy van létjogosultsága, ezért utánanéztem. Mintha Gergőről írták volna :-)
A Nyilas nyugodt baba, sokat alszik. Nem lesz soha gondunk az altatással. Viszont a nyugodt és hosszú alvás után energiával telve ébred és igényli az odafigyelést és törődést. Igen, sosem kellett altatni, magát altatja. Viszont nem bírja az unalmat elviselni.
Már korán megmutatja, milyen élénk, változatosságot igénylő és dinamikus személyiség. Érdeklődése szerteágazó, az újdonságok fellelkesítik, és nem riad vissza a kalandos felfedezésektől. Szereti magához ragadni a kezdeményezést. Ahogyan ebből is látszik: nem túlságosan "pihentető" gyerek, derűs kedélyének és kedvességének köszönhetően viszont könnyen képes feledtetni környezetével, ha rossz fát tett a tűzre. Nemcsak örömét, dühét és fájdalmát is nyíltan kimutatja, ám a múlt sérelmeit nem őrizgeti, inkább előretekint. Örök optimistának tartják Derű, ez volt a kulcsszó kicsi kora óta. Mindig mindenkinek feltűnt hogy milyen kis mosolygós, és az optimista jelző is sokszor elhangzott. Egy nyűgösködős pár hetet leszámítva mindig ez volt a jellemző.
Ha valami mégsem sikerül, ahogy elképzelte, máris valami új dologba fog, ugyanis nem kedvetlenedig el egykönnyen, bár nem is túlságosan kitartó.
Ezt már sokszor megfigyeltem. Ha pl valamit nem ér el, akkor nem próbálkozik sokáig. Inkább hátat fordít neki, és mást keres. Semmi szomorúság, egyszerűen csak fityiszt mutat. Tárgyakkal ösztönözni forgásra nem lehet. Nyúl, nyúl, de ha ő éppen lusta, akkor rögtön felméri hogy most itt nagyobb erőkifejtésre van szükség, és magasból tojik rá :-)
Néha bizony kicsit hangos, de ilyenkor is csak ki akarja nyilvánítani szeretetét, ragaszkodását. Olykor azonban mást mond, mint amit csinál. Szeret sokféle új játékot kapni, de ezeket hamar megunja. Könnyen válik feszültté, hisztissé. Hangosság. Tudnék mesélni. Sokszor úgy visít, hogy berezonál a fülem. Egyébként is erőteljes hangszíne van/lesz....ezt mondjuk kétfelől örökölte. És valóban hamar megun egyfajta tevékenységet.
Bármilyen pici, számára máris szűk a világ! Zárt térben rossz a közérzete. Ez is abszolút igaz. Az udvaron szeret a legjobban lenni, ha a kisszoba felé közelítünk, már rúgja ki magát a kezemből sokszor. A varázshely az erkély. A legnagyobb sírás közepette is megnyugszik. Nagyon messzire ellát, imádja.
Enni nagyon szeret! Édesszájú. Most erre mit mondjak? No comment :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése