Okosságok, kunsztok

Mivel fontos mérföldkőhöz érkeztünk, gondoltam összeszedem miket tud már a mackónk.

Kb 11 kg, és mondjuk 82 cm, de utóbbiban nem vagyok biztos :-)

Nő már a szöszke haja, 4 foga van és kettő készülődik éppen kibújni.

Villámgyorsan mászik, és bárhol feláll, de kapaszkodnia még azért biztonsági okokból mindig kell. Imádja ha vezetgetik, szeret lépegetni.

A gagyogásból kicsit visszavett, gyakorlatilag a hangos, nyomatékos, röviden megszólaltatott -E!!!!! hangzót mondogatja mindenféle kontextusban és hangerővel.

Mindent meg akar fogni, mutat az ujjaival a tárgyakra.

Még mindig sláger az ajtó nyitogatás és csukogatás, valamint különböző fiókok tartalmának kiürítése, majd visszapakolása.

Érti a következő szavakat (illetve megkeresi, rámutat)
-Hol a labda?
-Hol az autó?
-Hol a füled?
-Hol a hasad?
-Hol a kuki (khmmm, hát igen, férfiembör)
-Hol a cumi?
-Hol a maci?
-Hol van apa?
-Hol a vauvau? (aggódva néz ki az ablakon)
-Tedd bele! (pl a kockákat a tartójukba)
-Gyere ide!
-Pancsi (vigyor)
-Hami (még nagyobb vigyor)

A nemmel hadilábon állunk, mert gyakorlatilag hatalmas huncut vigyor a válasz, kivéve ha az apja mondja szigorú szemöldökráncolással kombinálva, mert akkor eltörik a mécses.

Nagyon jó a labdaérzéke, képes 8x 10x odagurítani nekem a labdát, szépen, pontosan. Ha nem arra gurul amerre ő akarja, akkor sokszor sír...

Szereti játszani az alábbi párbeszédet. Van nála valami, nyújtom a kezem -Kérem. (odaadja) -Köszönöm (most ő nyújtja a kezét) -Tessék! (visszaadom a tárgyat)
Ismétlőjel amíg el nem unja.

Élelmezési főtanácsossá lépett elő. ez abból áll, hogy bármilyen étel van a kezében, ő megkínál. Gyakorlatilag minden második falatot valaki más szájába szeretne tenni. El kell játszani hogy megkóstolod, nyammogsz. Nem irigy gyerek, múltkor a pénztárnál egy idegen nőt kínált meg bulátával :-)

A taps megy, és ha akarja a pápá is, a puszit most tanuljuk, de ez kérésre sosem működik, csak ha neki van hozzá kedve. A következőképpen néz ki: Kicsi száj kinyit, anya arcára tapaszt. Anya nyálat töröl :-)

Szépen, és szívesen lapozgat könyveket.

Utál szájat törölni, tisztába tevődni, öltözködni.

Imád mindenféle éneket, mondókát, mutogatós játékot.

Könnyen kétségbeesik ha valami nem úgy sikerül ahogy eltervezte. Kis háziszínészünk ilyenkor sírást mívelve leborul a szőnyegre mint egy mohamedán Mekka felé imaidőben:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése