Fél éves!!!!

Észre sem vettük, úgy elrepült ez a fél év. FÉL ÉV!!! Leírni is félelmetes.Fél éve hogy ez a kis manócska megérkezett hozzánk, most meg elkezdtük kanállal etetni, lassan négykézlábra áll, röhögcsél és gagyog, autókat forgat a kezében, hihetetlen.
Számokban: 7,6 kg, kb 75-76cm, fogai száma nulla :-)
És mint már írtam, megkezdtük 1-2 hete a hozzátáplálást is. Ma sem értem mit várnak ezen annyira az anyukák sóhajtozva. Én megmondom őszintén, utááááloooom. Utálom az elkövetkezendő 6-8 hónapot, amikor külön kell neki főzni, majd pürésíteni, turmixolni a cuccot,melegíteni, ha megyünk valahová magunkkal vinni dobozokban az ételt, és eközben millió edényt összekoszolni, mi ebben a jó? Istenem, szívem szerint sosem kapna mást csak anyatejet. Mennyivel kényelmesebb volt az elmúlt fél év. Nem kellett sterilizálni, melegíteni, összekészülni, keverni, kutyulni, cumisüvegezni....na jó, befejezem, ez az élet rendje:-)

Barnusunk nyurga, vékony gyerek, hosszra akkora mint egy egy éves állítólag. Már három hónaposan 7 kg volt, tehát az elmúlt három hónapban mindössze 60 dekát gyarapodott. Szerencsére a dokinő nem hozta ránk a frászt hogy miért nem hízik, csak annyit mondott, kezdjünk neki gyorsan adni gyümölcsöket, zöldséget, húst (?) amire a védőnő csak legyintett hiszen mi hizlaló van egy almában az anyatej fehérje és zsírtartalmával szemben? A húsra meg ő is csak meresztette a szemét. Nem siettünk tehát, szép lassan bevezettük kanalanként az almát, a sütőtököt, krumplit, répát, körtét, őszibarackot. Ezeket kapta eddig, persze csak kóstolóba, ugyanis a kanál fogalmát nem sikerült neki értelmezni. Hatalmas türelem kell hozzá mire egy ujjnyi trutyit lejuttatunk a bendőjébe. Amit az ember belapátol, azt vagy rögtön kitolja a nyelvével, vagy sunyin összegyűjti a szájában és aztán egy mp alatt kicsorgatja nyállal hígítva, vagy nemes egyszerűséggel azt mondja hogy brrrrrrrr, és lepöttyöz mindenkit aki a közelében áll :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése