Dumásak

Dumálnak. Be nem áll a szájuk. Főleg Barninak. Nagyon gyorsan fejlődik Gergő mellett, és nagyon vicces hogy az összes szót ugyanúgy ejti mint a tesója, ugyanazokkal a hibákkal, pl a cipő következetesen picő mindkettőjüknek. A kakaó pedig nagyon sokáig kajojó volt, aztán egy reggelen Gábor 20 percen keresztül szótagolta nekik eme édes barna ital nevét, gondolván, hogyha a pelusban fellelhető végterméket meg tudják nevezni, akkor ez is menni fog. Ők buzgón gyakoroltak, azóta úgy mondják: kaka (majd hosszú rákészülés után) óóóóóóóó :-)))))))
Barni tulajdonképpen minden szót kimond amit használunk, ruhadarabokat, ételeket, játékokat, nem is sorolnám itt fel, csak néhány bonyolultabb mondatot, amit ez a kis másfél éves már szorgalmasan mondogat:
- Anya gyeje, enni
-Ovassá mesééééét. Masza. ( a Maszatos könyvet akarja)
-Nincs kuki, etűűűűnt (mikor ráadom a pelust)
-ott autó, pijos. Másik autó ott. Ott is. (útközben)
-Pijos a lámpu, állj.
-Vigyázz fovó (mindig figyelmezteti magát evés közben)

Gergő is sokat fejlődik, főleg hogy most sokat megyünk játszóházba, ahol rengeteget mászik, ugrál. A fejlesztő néni azt mondta minden ilyesmi hatásos, forgás, ugrálás....stb. Ragozni most kezdett el, már azt mondja hogy tejet, vajat, ha megkérdezem mit kér.
Eddigi legbonyolultabb mondata:
-Ne azt a pólót, az vizes lett, másikat!
De már megy az -Apa hova ment? -Babi hol van? -Baba sír, biztos éhes! És sok-sok ehhez hasonló rövid mondatocska. Örülök nagyon hogy egyre jobban megértem a kis lelkét.
Legcukibb mondata, ami többször elhangzik:
-Pijos a lámpa, szóljál ha dőőz. DŐŐŐŐŐŐŐZ! Indulááááás!!!
Igen, a zöld az dőz. Mindkettőjüknek :-))))

1 megjegyzés:

  1. Azta, Barni de ügyes!!! :)
    Nálunk érdekes módon a Lóri fejlődik vissza a Márkusz szintjére. :D Ha szeretne valamit a polcról, ahelyett, hogy megnevezné, mit két, negyed óráig képes mutogatni, hogy azt-azt-azt-azt!

    VálaszTörlés